Přihlásit | Registrovat

Přihlášení


Registrace do programu DEKPARTNER

Přihlašovací údaje
Zaměření*
Kontaktní údaje

Zapomenuté heslo


Vzdělávací centrum

BIM v řešení DEK

Zajímáte se o problematiku spojovanou s termíny jako je Stavebnictví 4.0 či BIM? Víte, že vláda ČR se 25. 9. 2017 zavázala podpořit zavedení metody BIM do stavební praxe? Zajímá vás, jak se k této problematice aktuálně staví společnost DEK a.s. a co nabízí projektantům? Pak si přečtěte úvodní text nebo rovnou pusťte připojená videa.

Současné stavby jsou čím dál složitější. Přibývá technologií, které se zabudovávají i do běžných staveb. Legislativa, která vytváří požadavky na stavby nebo jejich části, je stále obsáhlejší a leckdy i "zamotanější". Proces přípravy a realizace staveb vyžaduje komunikaci a spolupráci mnoha lidí, je třeba zaznamenávat a sdílet velké množství informací. A složité technologie je třeba ve složitých stavbách správně řídit a užívat. Kdo se v tom má vyznat!?

Přichází doba BIM, a to v aktuálním výkladu zkratky: better information management. Sdružení CZ BIM, jehož jsou Stavebniny DEK členem, již dokončilo první verzi standardů třídění konstrukcí, požadavků a parametrů. Panuje shoda i mezi jinak velmi různorodými názory jednotlivých subjektů zabývající se BIM, že tyto standardy jsou nezbytné pro komunikaci a spolupráci všech účastníků procesu přípravy, realizace a užívání staveb.

Katalogy typizovaných konstrukcí, které již léta ve Stavebninách DEK vznikají a získaly si velkou oblibu u projektantů i zhotovitelů, po převedení do elektronické podoby ve správném formátu perfektně vyhovují požadavkům na tvorbu a sdílení informací o konstrukcích. V tištěné podobě se v době BIM stávají přehledné manuály k elektronickému záznamu dat vkládaných do projektů. Na připojených krátkých videích chceme ukázat kouzlo katalogů typizovaných konstrukcí DEK pro projektování tradiční i pro projektování v BIM.

Spustit videa zde
Digitální knihovny (pluginy) pro grafické programy ke stažení zde

Partneři programu