Přihlásit | Registrovat

Přihlášení


Registrace do programu DEKPARTNER

Přihlašovací údaje
Zaměření*
Kontaktní údaje

Zapomenuté heslo


Vzdělávací centrum

DEK semináře 2019

V pátek 8. února 2019 skončil poslední ze seriálu dvanácti seminářů na téma Efektivní projektování po roce 2018. Odbornými garanty programu konference byli Doc. Ing. Zdeněk Kutnar, CSC a Ing. Luboš Káně, Ph.D.

Někteří z konzultačních techniků společnosti Stavebniny DEK prezentovali rozbory zajímavých poruch konstrukcí, se kterými se při svých denně prováděných konzultacích na stavbách setkali, jiní představili ukázky úspěšných realizací konstrukcí z katalogů DEK stavebniny respektive Skladby a systémy DEK. Mezi tématy přednášek techniků se mimo jiné objevují poznatky o destrukcích konstrukcí z OSB desek způsobených neočekávaným výskytem vody ve skladbě střechy, problémy s kotvením nových vrstev na střechách se sypkými vrstvami, problémy s vlhkostním režimem lehkých střech na domech realizovaných v zimním období, ale také ukázky realizace vnitřního zateplení, realizace vzduchotěsné lehké střechy na bungalovu, nebo kovové fasády na stavbě neobvyklého tvaru. Objevily se také poznatky získané při demontáži hotové střechy vyvolané investičním rozvojem, ukázky realizace pasivního domu, realizace zateplení fasády památkově chráněné budovy nebo rekonstrukce terasy zámku.

Z „kuchyně“ techniků společnosti DEKMETAL s.r.o. se na každém semináři objevily závěry zkoušek, které si společnost zadala na základě informací o tragickém požáru Grenfellovy věže v Londýně. Od expertů společnosti DEKPROJEKT s.r.o. zazněly m.j. překvapivé závěry zkoumání efektivity různých konstrukčních řešení zateplení soklové části obvodových stěn či porovnání efektivity různých variant osazení oken v obvodové konstrukci.

Odborné prezentace ze seminářů se staly podkladem pro vznik článků vytištěných ve sborníku DEKTIME SPECIÁL.

Na seminářích byly také prezentovány aktualizované a rozšířené řady tištěných katalogů určených pro zákazníky (DEK Stavebniny) respektive projektanty (Skladby a systémy). Současně zástupci společností DEK a.s., ÚRS a.s. a DEKPROJEKT s.r.o. představili soubor nových či aktualizovaných elektronických aplikací, které pracují s databází materiálů, skladeb či stavebních výrobků a oceňovací soustavou ÚRS CZ. Tyto aplikace umožňují nejen využívat informace v tištěných katalozích v digitální podobě, ale nabízejí mnoho dalších užitečných funkcí a možností využití:

  • STAVEBNÍ KNIHOVNA DEK - komplexní databáze materiálů, skladeb a stavebních výrobků přístupná uživatelům grafických programů ARCHICAD a REVIT po instalaci aktualizovaného doplňku (pluginu) a ostatním uživatelům pomocí nového webového rozhraní.
  • STANDARDY MATERIÁLŮ - zobrazení a export (PDF, XLS, DOC, DXF) specifikace všech použitých materiálů ve skladbách stavebních konstrukcí.
  • RYCHLÉ OCENĚNÍ - rychlé stanovení ceny stavby ve fázi popisu stavebního záměru. Skládá se z modulů KUBIX, který slouží pro velmi rychlé odhadnutí ceny stavby pomocí měrné a účelové jednotky, a KOSTO, který zpřesňuje odhad ceny budovy pomocí agregovaných cenových položek konstrukcí a systémů na základě jejich výměr.
  • BIM PLATFORMA DEK - webové prostředí pro správu projektů (objektů) po celou dobu jejich životnosti. Základní funkcí aplikace je vizualizace 3D modelu budovy ve formátu IFC. V aplikaci je možné identifikovat alternativní skladby a vyhodnocovat dopad záměny skladby na cenu stavby.

S ohledem na projevený zájem odborné veřejnosti jsme se rozhodli informace, které na seminářích zazněly, zpřístupnit i na webových stránkách www.dekpartner.cz. Aktuálně zde po přihlášení naleznete jak články ze sborníku DEKTIME SPECIÁL, tak i některé prezentace jednotlivých přednášejících. Z těchto webových stránek máte také umožněn přístup k vybraným programům DEKSOFT včetně na seminářích představených či v tomto článku zmíněných aplikací BIM řešení a rychlého ocenění.

Na otázky, které jste nám zaslali elektronicky během seminářů, se vám pokusíme postupně odpovědět v nejbližších elektronických vydáních DEKTIME.

Semináře vnímáme jako úspěšné nejen díky velkému nasazení organizátorů a přednášejících, ale hlavně díky vaší hojné účasti a vámi projevenému zájmu. Věříme, že pro vás byly taky přínosem a zachováte nám svou přízeň i do budoucna. Té si velice vážíme a upřímně za ni děkujeme!

Ing. Libor Zdeněk, Manažer programu DEKPARTNER
libor.zdenek@dek-cz.com, +420 603 884 972

autor
autor
Partneři programu