Přihlásit | Registrovat

Přihlášení


Registrace do programu DEKPARTNER

Přihlašovací údaje
Zaměření*
Kontaktní údaje

Zapomenuté heslo


Vzdělávací centrum

NOVOSTAVBA ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY S VYUŽITÍM SYSTÉMU DEKMETAL

V roce 2009 započala firma s výstavbou výrobního a skladovacího objektu v Bechyni. Investiční záměrem bylo vytvořit skladovací objekt s výrobní linkou pro výrobu a skladování tabákových výrobků. Nosná konstrukce byla vytvořena z plynosilikátových tvárnic s vnějšku opláštěné provětrávanou fasádou systému DEKMETAL s využitím pohledového vlnového profilu CR40.

Již v následujícím roce potřebovala firma vybudovat k výrobní hale také zázemí s kancelářskými prostory, proto se investor rozhodl vybudovat menší sousední objekt, který má vhodným způsobem reprezentovat jeho firmu. Záměrem bylo vytvořit designové oddělení výrobní haly od administrativního objektu.

Díky technickému zázemí společnosti DEKMETAL byl zákazník seznámen s vhodnými možnostmi opláštění tohoto objektu, které respektovaly nejen požadavky na vzhled, ale také tepelné techniky. Zákazník se rozhodl pro variantu, která využívá jednosměrný rošt DKM 1A, do kterého je vkládána tepelněizolační vrstva z minerálních vláken s ochrannou vrstvou DEKTEN FASSADE. Pohledový prvek si investor vybral z profilu DEKLAMELLA 01.


rošt lamela

Hned po dokončení hrubé stavby bylo v rámci technického servisu, který poskytuje společnost DEKMETAL, provedeno přesné zaměření stavby a byla dopracována montážní dokumentace pro řešení napojení fasádního obkladu na všechny detaily (sokl, atika, nároží, okno, dveře, apod.). Po odsouhlasení těchto detailů byl proveden také kladečský plán, ve kterém jsou zakresleny všechny prvky fasády, včetně doplňků potřebným k výrobě nosného roštu a napojení na všechny detaily.

Montáž nosného roštu DKM 1A byla prováděna za přítomnosti technika společnosti DEKMETAL, který provedl odborné proškolení realizační firmy. Zaškolení prováděcích firem na montáž fasádního systému DEKMETAL je standardně poskytována zdarma k systému DEKMETAL. Na nosný rošt se poté prováděla montáž detailových prvků v místě oken, dveří, atiky a soklu budovy. V poslední fázi se na nosný ocelový rošt provedla montáž fasádních prvků typu DEKLAMELLA 01, která se k podkladu připevňuje samovrtnými šrouby. Všechny výrobky pohledových prvků i samotné lamely byly vyrobeny z ocelových pozinkovaných plechů oboustranně lakovaných. Na pohledové straně byly navíc opatřeny polyesterovým lakem v odstínu dle požadavku zákazníka RAL 9007.

Zda se podařilo zajistit efektním způsobem oddělení výrobní části od administrativní, což bylo prvotním zadáním investora, posuďte sami. Nutno však podotknout, že díky úzké spolupráci realizační firmy a výrobnou DEKMETAL, která poskytuje rozsáhlý technický servis jak ve fázi projektu, tak ve fázi realizace a se podařilo vytvořit objekt, jehož rozsah není nijak významný, ale zasahuje do periferie lázeňského města Bechyně a tvoří tak funkční a kompaktní prvek.

Stavba: Administrativní objekt, Kamenný dvůr, Bechyně
Autor: T. Vrchota, regionální technik Atelieru DEK pro oblast Jižní Čechy


DEKMETAL DEKMETAL
DEKMETAL
Partneři programu