Přihlásit | Registrovat

Přihlášení


Registrace do programu DEKPARTNER

Přihlašovací údaje
Zaměření*
Kontaktní údaje

Zapomenuté heslo


Vzdělávací centrum

Rozšíření služeb o rozptylové studie

Zveřejněno: 24. 5. 2011

Od ledna letošního roku jsme rozšířili portfolio nabízených služeb o rozptylové studie. Rozptylová studie obsahuje výpočet znečištění ovzduší pro tuhé a plynné škodliviny a pachové látky z bodových, plošných i liniových zdrojů. Je vyžadována v rámci územního řízení na výstavbu nových zdrojů znečištění ovzduší, jako jsou liniové stavby, průmyslové provozy, benzínové stanice, velká parkoviště nebo velké budovy v centrech měst. Výpočty provádíme dle platné metodiky SYMOS 97 (Systém modelování stacionárních zdrojů). Pomocí výpočtové metodiky lze stanovit například výšku komína s ohledem na splnění emisních limitů, stanovit podíl zdrojů znečištění ovzduší na celkovém znečištění nebo stanovit doby překročení zvolených koncentrací pro zdroj se sezónně proměnnou emisí.

Odborný posudek je vyžadován pro povolení k umisťování staveb a pro povolení staveb zvláště velkých, velkých a středních stacionárních a jejich změn, při zavedení nových výrob a technologií s dopadem na ovzduší u zvláště velkých, velkých a středních stacionárních zdrojů a  při výrobě zařízení, materiálů a výrobků, které mohou znečišťovat ovzduší.
Odborný posudek hodnotí stacionární zdroj znečišťování ovzduší z technologického a ekologického hlediska, uvádí popis a technická data zdroje vyčísluje hodnoty emisí znečišťujících látek, provádí porovnání zdroje s požadavky příslušného právního předpisu a také s nejlepší dostupnou technologií. 

Více informací můžete najít na našich webových stránkách www.ekologiestaveb.cz. Zde najdete i jiné služby, které nabízíme v oblasti životního prostředí.
Partneři programu