Přihlásit | Registrovat

Přihlášení


Registrace do programu DEKPARTNER

Přihlašovací údaje
Zaměření*
Kontaktní údaje

Zapomenuté heslo


Vzdělávací centrum

SYSTÉM TOPDEK ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY NAD KROKVEMI

Zveřejněno: 28. 2. 2012

Při řešení koncepce šikmé střechy jsme se všichni nejedenkrát přiklonili k řešení s tepelněizolační vrstvou umístěnou mezi krokvemi. Toto řešení je od dob aktivně využívaného podkroví nejrozšířenější technologií zateplení. V posledních letech se setkáváme už s rekonstrukcemi těchto konstrukcí a někteří z nás si kladou otázku, zda zvolená koncepce zateplení šikmé střechy mezi krokve má požadovanou životnost, především pokud si uvědomíme, že v těchto konstrukcí jsou zabudovány nosné prvky, které jsou celkem choulostivé…

…Vzhledem k bohaté zkušenosti techniků Atelieru DEK jsme již od roku 2003 začali vyvíjet systém zateplení šikmé střechy nad aktivně využívanými prostorami. Není žádným tajemstvím, že jsme hledali inspiraci v zahraničí, především v podhorských oblastech, kde lze očekávat takové klimatické podmínky, které velmi podrobně prověří správnou funkčnost šikmé střechy.

Po bezmála 10ti letech vývoje systému zateplení šikmé střechy, nabízíme ucelený systém skladby šikmé střechy s tepelně-izolační vrstvou nad krokvemi pod značkou TOPDEK.


princip skladby TOPDEK

Systém nabízí mnoho výhod a dlouhodobou životnost svým uživatelům. Jedna z nejzákladnějších výhod je maximální spolehlivost. Ta je dána díky konstrukčnímu uspořádání vrstev ve skladbách TOPDEK. Je výrazně omezeno pronikání vodní páry z interiéru do skladby střechy a nedochází tak ke kondenzaci a hromadění vlhkosti ve skladbě. Ve skladbách TOPDEK je tepelněizolační vrstva provedena nad krokvemi souvisle a nepřerušovaně, což umožňuje využít tepelněizolační materiál mnohem efektivněji. Zároveň je ve skladbách TOPDEK používán tepelný izolant TOPDEK 022 PIR s velmi nízkou tepelnou vodivostí. Kombinací těchto faktorů lze vytvořit konstrukci, která uspoří energie a náklady na vytápění. Tyto výhody můžete využít i v případě, že projektujete nízkoenergetický nebo pasivní dům, protože skladbami TOPDEK lze snadno dosáhnout hodnoty součinitele prostupu tepla vyžadovaného pro energeticky úsporné stavby. Systém TOPDEK je výhodný také při provádění. Pracovníci vždy pracují na pevném podkladu a práce je tak bezpečnější. Navíc po zabudování parotěsnící vrstvy z asfaltového pásu TOPDEK SBS pás 30 je objekt provizorně chráněn před srážkami.

V případě, že Vás zajímají podrobnosti k systému TOPDEK máme připravený propracovaný technický servis poskytovaný Vám projektantům právě k tomuto systému. Dále jsme pro Vás připravili leták TOPDEK JEDINEČNÁ CESTA K DOKONALÉ ŠIKMÉ STŘEŠE. V tomto dokumentu srozumitelnou formou informujeme především širokou veřejnost (čtenář nemusí být stavebně vzdělán pro pochopení problematiky) o vlastnostech a výhodách systému TOPDEK. Tento dokument můžete využít při jednání se stavebníky, kteří se rozhodují o svém novém bydlení.

Partneři programu